Det regnade idag och det finns en mening med det

Julafton blev lyckad, även juldagen och annandagen trots att man blev otroligt jätteförkyld och har haft ont i huvet konstant i 3 dagar nu. Toppen! Massage skulle inte vara helt fel. Som tur är träffar jag Bella om.. 4 dagar (?) och hon har lovat mig massage. Älskar henne för det! <3

Planerna inför nyår är så gott som klara, got a place, got the people. Nu gäller det bara att försöka bli relativt frisk om min älskade hönsmamma ska släppa iväg mig. Dessutom behöver man en outift. Får väl rådslå med syster, kanske hittar något i hennes garderob som är användbart?

Idag fyller min kära far år, grattis grattis till honom. Blir till att fira honom också men först ska vi tydligen åka iväg och köpa ett nytt spel till Wii *förvånad*. Pappa hoppas på att vi ska välja beatles guitar hero men personligen tycker jag att det är onödigt eftersom vi redan har guitar hero till playstation men wth. De är ju pappa som betalar! And after all, de är ju hans födelsedag.

Planerna inför resten av lovet är:
-Bli frisk
-fira nyår
-gävle med familjen
-besöka mormor och morfar
-besöka farmor och ingvar
-hälsa på Irma och försöka övertala Viktoria att hänga på
-träffa Bella och kolla på film (efterlängtat!) dock är det hon som valt filmerna så man vet ju aldrig vart det slutar
-försöka kolla klart på alla Gilmore Girls säsonger, inne på 4/7 nu

Just nu känner man sig inte så pepp på att börja skolan igen (gör man det någonsin?) då första veckan kommer bestå av 6 dagars skola eftersom vi har öppet hus på lördagen. WOHO! Istället får vi ledigt på måndagen så det blir 4 dagars skola vecka nummer 2. Vet inte om det är så mycket till tröst dock. Fast att byta ut 4 timmars skola mot 7 timmar är väl inte helt fel!


Vintern ligger hård över sjön och ljuset varar bara några timmar, jag ser ut över den vita snön där månen och stjärnorna glimmar

Dagen har varit ett enda virrvarr av paketinslag, städande och matlagning. Vilket bara betyder att julens traditioner håller i sig hittills i alla fall. Första julmaten intagen och snart blir det Jills Jul. Dock kommer det spricka imorgon när det inte bär av till stugan ute i mörka läskiga skogen utan riktig el. Istället spenderas den här hemma med dator, en tv som fungerar så fort man knäpper på den och en värmepump som ser till att det är varmt. Det är tur att det är massa snö, det gör det lite bättre i alla fall. Utan snön hade det inte blivit jul över huvud taget här. Fast hade det inte varit snö hade vi kunnat åka till stugan och fått julkänsla där uppe istället. Ironiskt eller vad?

Under dagen har jag börjat fundera på varför vi i Sverige firar jul den 24 när alla andra firar det den 25. Någon sa för ett tag sen att det berodde på att när julen kom hit till Sverige för första gången var vi svenskar för ivriga för att vänta en dag till så vi firade det den 24 istället. Kan man tro på detta? Nog för att vi svenskar är giriga men är vi verkligen girigare än andra?

3 dagar kvar! Whoop Whoop!

Största delen av dagen har spenderats med att kolla på Gilmore girls. Har försökt att låta blir att retas med folk som inte slutat skolan än, dock utan särskilt bra resultat. However, så är det nu bara 3 dagar kvar till julafton. Känner mig dock inte fullt lika entusiastisk som jag brukar göra eftersom julen i år kommer spenderas hemma eller i Edsbyn och inte i stugan som jämt annars. Därför känner jag ett desperat behov av att komma bort på nyår, vilket jag troligtvis hade gjort i alla fall, men det ser inte alltför ljust ut med det för tillfället. 2009 har gått otroligt fort! Nytt årtionde och allt blir det också! Wow. Jag minns när det blev år 2000 det var stort! Helt otroligt att det redan var 10 år sen. Och nu börjar jag fundera på hur jag kan komma ihåg det. Jag var 6 år då! Mitt minne som verkligen är uselt och ändå kommer jag ihåg det! Oh well, jag insåg i lördags när jag kollade på ett Gilmore girls avsnitt att exakt det avsnittet kollade jag på första gången Bella kom hit eftersom jag inte hunnit kolla klart på det och hon kommenterade på exakt det där stället. Wow, sånt kan jag komma ihåg men inte viktiga saker!

Virus har man lyckats få på datan också. IGEN. Jag vet inte riktigt vad jag gör som lyckas med det. Det som är jobbigast med det är alla som skrattar åt en och ingen verkar förvånad eller tycka synd om mig! Och inte nog med det man får skulen för att skrivaren (som inte ens är kopplad till min dator) har fått spunk och instruktionerna helt plötsligt är på spanska! Wow, do I love my family or what?!


Hala vägar = spagat

Det är helt underbart att snön äntligen kommit! Dock hade den gärna fått väntat till helgen eftersom det bara blev en massa problem med fredagen nu när snön kom.
Trots detta kan ingenting förstöra att det är underbart vackert när snön ligger på marken. Det ser ut som en vit silkesbädd som man bara vill slänga sig i och rulla runt. Synd att man är så gammal som man är annars skulle jag springa ut och göra en snöängel precis nu! But then again.. vem bestämmer när man är för gammal för att göra snöänglar och liknande!
Dock är det otroligt jobbig att gå i! Kramp i vaderna efter någon meter bara.. kanske ett tecken på att man tränat för lite? Jobbigt är det i alla fall, och att björktjära alltid måste vara sist att plogas! Jag fattar inte varför! Det är så JÄMT kan dom inte variera sig lite?! Variation är väl roligare för dom som ska ploga också.
Halt har det blivit också! Ramlade 2 gånger på väg hem från skolan och höll på att gå ner i spagat 1 gång.. det kunde blivit smärtsamt!
Irma lyckades ramla idag också, har inte skrattat så mycket på länge tror jag! Jag är så elak!
Nu blir det till att duscha, försöka lösa problemet med fredag och sedan blir det sängen!

Fb spel

Jag håller på att bli galen på alla som skickar inbjudningar till alla spel som finns på facebook! Nej jag vill inte vara din granne i farmville, nej jag vill inte ha någon jävla fisk från dig i fishville, nej nej nej! Jag fattar inte att folk aldrig ger upp! Jag har varken tid eller lust att sitta och spela spel på facebook! Okej, dom vill ge mig en 'present' skitgulligt! En present som vore ännu bättre är att dom sluta skicka inbjudningar! That's what would make me truly happy!

Julafton + snö.. de är så det ska vara!

Man blir ju ledsen när man kollar ut genom fönstret och ser att det redan börjar mörkna. Klockan 3! Uppfriskande promenad med Elisabeth blev det i alla fall, fick prata av sig lite. We have waaay för mycke att prata om! Nu blir det till att plugga in det sista av biologin följt av en sväng på Yantramattan för att försöka rädda ryggen och sedan väntar en varm dusch. Blir tidigt kväll för mig i alla fall.

Jag kan inte fatta att det är mindre än 2 veckor kvar till jul! Och ingen julkänsla har man heller. Blir lite bättre nu när det är lite vitt på marken och träden. Dock förväntar jag mig ingen julkänsla heller eftersom den saknats under dom senaste 3 åren nu. Vad är det som händer med klimatet?!
Julafton + snö = perfekt!
Julafton - snö = katastrof!
Enkel matte som t.o.m den dummaste person (aka me) kan förstå!


Lucia

Lucia idag då. Dock kommer dagen spenderas med att plugga, biologi och matte. Just nu längtar man bara efter att måndagen kommer så att veckan tar slut så man får jullov. Det enda som är bra är att man inte går i skolan som vanligt torsdag/fredag och det enda viktiga man har kvar är biologiprov. Irriterande att lärare måste spara saker till sista veckan!

Go Calle, go Calle, go Calle!

Jag och Helena kom just på att smärtan man känner när man ligger på en Yantramatta är en "skön" smärta och inga emo-skämt tack! Ikväll blir det Idolfinal (Heja Calle!!) och sedan Mirrors tillsammans med Helena. Lite delade meningar om vem som ska vinna. Känns som att jag är rejält nerröstad av Helena, Viktoria och syster som alla tycker att Erik ska vinna men personligen så vet man ju att det är Calle som ska vinna!
Godis har vi ju självklart också köpt, blev lika mycket som syster min köpte åt halva sin klass men de läre väl inte bli några större problem!

Helgen kommer dock spenderas med att plugga biologi och även lite matte efter GuruRolf kommer tillbaka på måndag efter 3 veckor i Inden på yogaläger. Snacka cool mattelärare man har ändå!

Helena förundras lite när hon sitter och kollar i matteboken och undrar över olika ord. Man kan ju säga att det är tur att hon inte går IB utan att vara oförskämd.

Droginfo = ilska

Jag undrar varför sängen alltid är som skönast när man vaknar på morgonen.. den är sådär lagom varm och skön och det känns förjävligt att behöva stiga upp. Kanske är det just det som gör att det känns så jobbigt? Att man vet att man måste stiga upp. Eller så är den helt enkelt skönast på morgonen bara sådär ändå.

Jag har insett att jag måste försöka fixa klipptid innan jul. Håret är så jävla slitet att det är hemskt! Dock är min vanliga frisör sjukskriven så vad gör man då? Känner inte för att gå på cut & color för jag vet alltför många som inte blivit nöjda efter att varit där.. kanske blir änglahår eller där ovanför statoil.. vad det nu heter där. Dom ska tydligen vara bra. Ohyeah! Intressant uppdatering om mitt hår!

Idag hade vi även droginformation på skolan och jag blev lite förbannad för dom påstod nästan att det var vårat fel om våra kompisar dog av droger eftersom vi inte hade sagt stopp och sagt åt dom att sluta. Hur fan skulle det kunna vara mitt fel?! Okej.. visst, jag kanske har liiite ansvar att se till så att mina kompisar inte sysslar med sånt men vafan! Dom har väl massa mer ansvar för sitt eget liv än vad JAG har för deras?! Dom är gamla nog att sköta sitt eget liv.. och det var jävligt onödigt att stå och säga det när det sitter folk i publiken som var kompis med tjejen som dog av GHB för någon helg sen. Hur fan tror dom att dom känner sig då?!

Julstämning

Snön har börjat komma hit till Bollnäs (om än i små mängder) detta faktum + julklapps inslagning + julpyntat rum + julmusik = julstämning till tusen! Känns ganska skönt att man redan är klar med alla julklappar utom 1. Första gången som jag är färdig så pass långt innan jul, jag börjar bli som min mamma! Usch och fy det trodde jag aldrig skulle hända!
Andra advent på söndag och bara 3 veckor kvar till jul! Underbart!
Imorgon bär det av till Gävle med syster m.fl. för att kolla in Lars Winnerbäck på Läkerol Arena, efterlängtat måste man ju erkänna. På söndag blir det julkonsert med BUO så ni som inte har något för er kan väl ta en tur till torsbergsskolans aula klockan 4(?) och bidra med en liten slant till oss BUOister så vi kan ut och resa snart igen!

World AIDS day.. ska man skratta eller gråta?

*knack knack*
*går och öppnar dörren*
-Nämen heej migrän! är du här igen?
- Jaa.. det va ju ett tag sen nu så jag tänkte att de var dags att besöka dig igen.
-Nämen så trevligt så trevligt. Kom in bara!

Jaa.. jag tror att dedär talar för sig själv. Var tvungen att gå hem efter att ha gjort 2 nationella i Engelska A. Tur att det enda man missar är World AIDS day med massa föreläsningar. Inte lika viktigt som vanliga lektioner även om jag gärna sitter och lyssnar på när folk berättar för mig hur man kan få AIDS, hur man undviker att få det och berättar om sitt liv med AIDS. Finns det något intressantare att lyssna på eller?!
Gick och direkt när jag kom hem och lyckades faktist somna.. dock bara i 30 min innan någon idiot kom och plingade på dörren 30 000 ggr. Det tackar vi för!

RSS 2.0